Nylig ble «hytteforskriften» om bruk av fritidseiendom kunngjort. Her ble det foreslått et forbud mot å «ta opphold» på fritidseiendom i annen kommune enn der du er folkeregistrert. Men den nye forskriften ble ikke iverksatt.

Torsdag kom det en endring til «hytteforskriften». Her var det to endringer.
1. Selve ordlyden i forskriften ble justert.
2. Den nye forskriften ble satt i kraft umiddelbart.

Slik ser den nye «hytteforskriften» ut:
«Personer forbys å overnatte på fritidseiendom i annen kommune enn der vedkommende er folkeregistrert. Strengt nødvendig vedlikehold eller tilsyn som er nødvendig for å avverge store materielle skader tillates.

Personer som er i karantene etter § 2 fordi de deler husstand med en som er bekreftet smittet av SARS CoV-2-virus, kan likevel overnatte i fritidseiendom i annen kommune i perioden den smittede er i isolasjon etter § 4 i forskriften.»

Norsk Hyttelag mener hytteforbudet rammer urettferdig. La hyttekommunene bestemme selv, er beskjeden fra interesseorganisasjonen, ifølge VG.no.

Generalsekretær Audun Bringsvor i Norsk Hyttelag sier han forstår at det er nødvendig med en inngripende forskrift, men mener den rammer urettferdig.
– For eksempel hytteeiere som ikke får komme til Bergen. Jeg tror helsevesenet klarer å håndtere dem. Et annet eksempel; hvis du blir syk på hytta i Kragerø, blir du sendt til sykehus i Skien. Men folk derfra kan ikke dra på hytta i Kragerø, sier han til VG.